Page 64 - GREC14N_MJT_03
P. 64

Foodism | Ask the expert




         Loriet Hotel                                Maskotitsa















         Ermis                                       The Octapus Restaurant


















        with honey. Don’t miss the most sensual,   In Mythimna I will eat at The Octapus   «Αγγέλων» διαχέει την πόλη και το νησί
        freshly-cured mackerel in the universe.   Restaurant (+30 22530 71317)    ολόκληρο. Ούζο το λένε και πάει με
        Not to mention the salted papalina –the   serving huge portions in a home-like   όλα. Στην πόλη παίρνω πάντα τσουρέκι
        sardine found in Kalloni Bay. I simply   environment, although this is the most   όλο το χρόνο από τη Μασκωτίτσα
        surrender to the best Greek sushi ever! In   touristic spot on the island. To sip coffee   (+30 22510 47700, maskwtitsa.gr).
        summer, at Pyrgi (+30 22510 42875) at   and have a rich local breakfast I will sit   Μοσχοβολάει μαχλέπι, κακουλέ και
        Geras Bay, I indulge in the fish of the bay,   at the Loriet Hotel (loriet-hotel.com),   μαστίχα. Λαστιχάρει όσο θέλω κι έχει
        the fava beans with olive and oregano,   hosted in one of the most beautiful   την υγρασία που του πρέπει. Αγοράζω
        and the garden vegetables. If I crave   mansions in Greece. Just stand before   ελιές από το μπακάλικο του Σκοπελίτη
        Lesvos’ best meatballs, I go to Antonis   the marble staircase with the stunning   (+30 22510 26639) στο Μπας Φανάρ,
        (+30 22510 61951) at the hanging village   knightly iron door amidst palm trees   ντόπια όσπρια και λαδοτύρια μυτιληνιά
        of Kayiani (current Taxiarches). They   and centenarian pine trees. Το νησί μου   και γιαούρτι Μανταμάδου του Αδαλή
        smell deliciously of cumin, ouzo and   έχει κάτι μεγάλο και μεγαλειώδες.   στη «γραγούδα» (το πήλινο). Μπαίνω
        spearmint. The dolmadakia are divinely   Έχει ζωντάνια, γρήγορους ρυθμούς   στο μεζεδοπωλείο του Έρμή (+30
        wrapped in silky vine leaves, the fried   χωρίς άγχος και όχι αυτήν την αργή,   22510 26232) για τα πρώτα ούζα.
        cuttlefish is otherwordly and the view to   χαλαρή κίνηση των μικρών νησιών του   Το περιβάλλον σε φέρνει σε άλλες
        the endless blue is immense. For meat   Αιγαίου. Προετοιμάσου να φας καλά   εποχές και διατηρείται αυτούσιο σαν
        patty and sougania (fried onions) I will   παντού. Και στο πιο απομακρυσμένο   παλιός καφενές με τους δερμάτινους
        definitely head to Vayies and stop at   χωριουδάκι θα βρεθεί ένας   καναπέδες και τους ξυλόγλυπτους
        Akrotiri (+30 22510 43532) to be served   περιποιημένος μεζές με ούζο.   καθρέφτες. Δεν το χάνω με τίποτα.
        by the most polite girls on the island.   Φτάνω στην πόλη. Παίρνω τη βόλτα   Η φάβα από ξερό μπιζέλι, μουσκεμένη
        At Eressos you shall find Soulatso (+30   ολόγυρα. Προκυμαία, λιμάνι, γύρω   στο ντόπιο ελαιόλαδο, και τα παστά
        22530 52078) and its signature local   γύρω μπαίνω στα στενάκια, αγορά   του μου ανοίγουν την όρεξη. Για κυρίως
        specialties while gazing at the sunset on a   και βγαίνω ξανά στο ίδιο σημείο.   φαγητό θα πάω στο Ρεφενέ (+30 22510
        wooden platform next to the water.    Μια μυρωδιά από το ποτό των εδώ   55701) στην Απάνω Σκάλα, δίπλα στον

        64   GREC14N   2019
   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69